Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i el Tirant llancen conjuntament la campanya #NormalitzaLaPlatja

Les entitats promouen aquest estiu la campanya "Normalitza la platja", per a conscienciar sobre l'ús del valencià en la retolació de les poblacions de la costa valenciana i omplir de valencià les nostres platges

La normativa valenciana sobre retolació i senyalització encara no s'aplica amb normalitat arreu del territori. Amb aquesta campanya es vol resoldre una situació de desigualtat de la llengua pròpia a fi d'avançar cap a la igualtat lingüística en la retolació de les platges.

Per això, es demana el suport de la ciutadania i es proposa que participe en la campanya fent una foto del cartell o senyal que no estiga en valencià o que no s'adeqüe a la normativa i, tot seguit, que la penge en l'aplicació per a mòbils "BonSenyal", i a les xarxes amb l'etiqueta #NormalitzaLaPlatja. Tant l'associació Cívica Tirant lo Blanc com la Plataforma per la Llengua País Valencià cursaran les reclamacions davant les entitats corresponents i l'Oficina de Drets Lingüístics de la Generalitat Valenciana.

L'ús normal i oficial del valencià està reconegut en la legislació i tots els ens públics han de fomentar l'ús de la llengua pròpia en totes les activitats. Però es dona el cas que en la retolació de les platges, pensant només en un tipus de visitant, de vegades no es té en compte l'ús de la llengua pròpia. L'ús del valencià en la retolació és el criteri més coherent amb el principi constitucional de l'oficialitat d'una llengua d'un territori. La retolació turística sempre ha d'estar en valencià com a llengua oficial i d'ús públic amb consideració d'igualtat amb les altres llengües emprades.

Podeu consultar la normativa vigent sobre senyalització i retolació ací

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin