Notícies ← Altres notícies

Nou èxit de participació en l’onzè Cine Pícnic d’Arenys de Mar

Uns 1.200 veïns d'Arenys de Mar han tornat a omplir la platja de la Picòrdia per onzè any consecutiu en les tres  sessions del Cine Pícnic d'aquest 2020

Com cada any, el grup local d'Arenys de Mar de la territorial de la Plataforma per la Llengua del Maresme ha organitzat el Cine Pícnic a la platja d'Arenys durant el mes de juliol.

Enguany, tot i que hi ha hagut un petit canvi en el lloc on s'han fet les projeccions, (dintre de la mateixa platja de la Picòrdia) amb l'objectiu de garantir la seguretat de tots els assistents, no ha minvat la participació; ans al contrari, l'assistència vorejava les 400 persones en cadascuna de les projeccions.

Tot i que la primera projecció, programada per al 14 de juliol, es va haver d'ajornar a causa de la pluja, les tres sessions s'han pogut desenvolupar amb total normalitat. Així, el 21 de juliol, es va projectar la pel·lícula "Bèsties Fantàstiques. Els Crims de Grindelwald", el 28 de juliol, "Com ensinistrar un drac 3" i, finalment, el 4 d'agost, "El Parc Màgic".

La Plataforma per la Llengua considera que l'èxit d'assistència que, des de fa tants anys, tenen esdeveniments com el Cine Pícnic és una demostració que la demanda de cinema en català existeix. Per tant, per a la normalització de la llengua en aquest àmbit és imprescindible que les productores i exhibidores augmentin l'oferta en la seva exhibició, i més tenint en compte que una bona part de les pel·lícules doblades en la nostra llengua ha rebut una quantitat molt important de subvencions públiques per fer-ho.

Per a més informació sobre la situació del cinema en català, es pot consultar la web de la Plataforma per la Llengua elcinemaencatala.cat. En aquest mateix sentit, la nostra entitat ha publicat un informe que palesa la baixa presència del català a les plataformes de vídeo en línia com Netflix, i ha obert una pàgina perquè, qui ho vulgui, signi per demanar que Disney+ incorpori les versions en català de les seves pel·lícules.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin