Notícies ← Altres notícies

Dijous 10 de setembre concert de Paolo Dessì a l'Agriteatrí

Apuntament de la Plataforma per la Llengua a dins de la ressenya organitzada d'Ignazio Chessa a l'agriturismo I Vigneti.

La Plataforma per la Llengua participa a la ressenya Agriteatrí, projecte d'Ignazio Chessa, en col·laboració amb l'Agriturismo I Vigneti (zona Santa Caterina - L'Olmedo) permitint una oferta cultural, teatral i turística en el ple respecte de les mesures de seguresa del Covid.

Dijous 10 de setembre, lo cantautor alguerés Paolo Dessì siguerà protagonista amb un repertori que va de les clàssiques cançons que, per la part literària porten la firma de poetes com Rafael Catardi, Antonio Coronzu i Antonio Ballero De Candia, per acabar amb una anteprima del nou CD "Los camins de la mar".

Dins del "Centre d'Estudis Algueresos", al 1968 Dessì amb el poeta Antonio Coronzu dona lloc a un moviment musical, que és estada definida dels catalans: "La nova Cançó Algueresa". D'alhora ha registrat cinc discos i un LP, així com dos discos amb la Coral del "Centre d'Estudis Algueresos" i los musicistes algueresos Raimondo Dore i Pietro Dore, entre los quals "Rimes i cançons alguereses" (1999) i "A la vora de ... l'amor" (2003).

Al mes de febrer passat, en col·laboració amb la Plataforma per la Llengua, participa al Festival BarnaSants amb el concert "Antologia algueresa" a l'Harlem Jazz de Barcelona, dividint l'escenari amb Antonello Colledanchise.

Se prepara doncs a presentar lo sou nou disc "Los camins de la mar", que recull 16 cançons, amb versions catalanes, alguereses i italianes. Al disc, entre les altres, se troberan la famosa "Per a una 'suite' algueresa" n.1 i n.2 de Salvador Espriu, "Al meu pare" de Joan Elies Adell en doble versió: adaptada en italià d'Antonio Coronzu, "Conosco delle barche" escrita amb la cantautora parigina Mannick, "Onde Migrante" escrita amb la poetessa Adriana Mannias, "No en deixis enrere", versió en català de Ramon Minoves de la italiana "Non lasciarmi indietro" de Tina Ibba.

Durant lo concert Paolo Dessì s'acompanyarà amb la guiterra i també amb el piano.

L'apuntament és a les 8 de la tarda, a les 8 i mitja comença l'espectàcul, mentres a les 9 i mitja és prevista la degustació del plat típic.

La tardada té un cost de € 20 i pels socis de la Plataforma per la Llengua € 16. És obligatòria la prenotació als contactes de l'Agriturismo I Vigneti: +39 328 1358566 / info@ivigneti.com

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin