Notícies ← Altres notícies

Presentem la campanya “Compromís per la llengua” a Girona

Julieta Cortina presentarà l'acte i Jaume Piquer llegirà el manifest a les 12 h. També hi haurà una actuació en directe de Projecte Mau.

L'ADAC-Plataforma per la Llengua Gironès presenta la campanya "Compromís per la llengua" per potenciar l'ús del català i combatre l'abandonament i la disminució de la llengua arreu del domini lingüístic, coincidint amb la celebració de la Diada nacional de Catalunya. 

Segons l'Enquesta d'Usos Lingüístics de la Població 2018 (EULP), tot i que el coneixement del català és força elevat, les persones que empren el català com a llengua habitual només representen el 36,1 % de la població del Principat de Catalunya, mentre que el 2003 era el 46%. 

És per això que l'entitat engega una campanya a Girona en un acte simbòlic el dia 11 de Setembre. Tots els qui s'hi arribin podran signar una butlleta per al compromís pel català i introduir-la en una urna, a més de poder escoltar el manifest de la Diada i la cantada dels Segadors. 

Amb la campanya i l'acte simbòlic es busca el compromís dels catalanoparlants a tenir una actitud de lleialtat lingüística i adoptar el compromís irrenunciable de fer servir sempre i a tot arreu la llengua catalana.

L'acte tindrà lloc a la plaça del Vi, des de les 10.30 h fins a les 13.00 h, amb les mesures de seguretat establertes (distància d'1,5 m i mascareta obligatòria). 

A les 12 del migdia es llegirà el manifest tradicional de celebració, elaborat per l'ADAC-Plataforma Gironès i el casal independentista El Forn. La Julieta Cortina presentarà l'acte i en Jaume Piquer llegirà el manifest a les 12 h. També podrem gaudir de l'actuació musical de Projecte Mau. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin