Notícies ← Altres notícies

El Concurs Tísner 2020-2021 obre les inscripcions i es digitalitza

Per primera vegada, el concurs preveu que les escoles presentin els seus jocs principalment de manera telemàtica 

Amb la digitalització, només caldrà enviar un vídeo en què es vegi i s'expliqui el funcionament del joc

Les inscripcions estan obertes fins al dia 30 de novembre

La Plataforma per la Llengua torna a organitzar el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català després de l'anul·lació de la darrera edició. Reprenem el concurs per al curs 2020-2021 amb novetats i nous protocols perquè es pugui desenvolupar amb la màxima seguretat.  

Aquesta 6a edició preveu que per primera vegada la major part dels jocs que creïn els nens i nenes arreu del domini lingüístic siguin presentats de forma digital, és a dir, mitjançant un vídeo que mostri el joc i el seu funcionament. D'aquesta manera, ja prevista en l'edició anterior, es permet reduir desplaçaments i contactes, així com afavorir l'aprenentatge en l'ús de les eines digitals per als alumnes. 

Per participar-hi, les aules de cinquè i sisè de primària (11 i 12 anys) han de presentar una proposta de joc inèdita que desenvolupi l'aspecte creatiu de la llengua. Haurà de ser un joc pensat per poder jugar de manera col·lectiva, ja sigui un joc de taula o no. El concurs, com en l'edició anterior, és obert a escoles de tot el domini lingüístic: Catalunya Nord, Illes Balears, l'Alguer, Catalunya, el País Valencià, la Franja i Andorra. 

El període d'inscripcions acaba el 30 de novembre de 2020 i es fa omplint el formulari de la web de jocs i joguines de la Plataforma per la Llengua. A partir d'aquell moment, i fins al 21 d'abril del 2021, les aules poden presentar les seves maquetes. 

L'altra novetat d'enguany és l'opció de fer una entrega dels premis de forma virtual, segons com evolucionin les circumstàncies de la pandèmia. Això permetria que més membres de l'escola, familiars i alumnes poguessin veure de manera telemàtica la cerimònia.

Un jurat especialista valorarà les propostes de jocs i decidirà els guanyadors de la 6a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, que es donaran a conèixer el cap de setmana del 29 i 30 de maig del 2021, ja sigui de forma presencial o virtual.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs o trucar-nos al 933211803.

Feu un cop d'ull al vídeo resum de la cinquena edició del Concurs Tísner: 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin