Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua presenta un nou nucli territorial a Igualada

El secretari de la Junta Executiva de l'entitat, Francesc Marco, va acompanyar els voluntaris en l'acte inaugural del grup.

El cantautor bagenc David Martí va posar música a la reunió amb els veïns de la capital de l'Anoia.

El passat diumenge, 4 d'octubre del 2020, va tenir lloc, al local del Barri de Xauxa, la presentació del nou nucli territorial d'Igualada de la Plataforma per la Llengua, que va omplir amb èxit l'aforament permès de la sala. L'esdeveniment, que va començar a les 19 h, va comptar amb la presència del secretari de la Junta Executiva de l'entitat, Francesc Marco, i els voluntaris que, des d'ara ja fa un mes, treballen per activar el nou nucli local d'Igualada. 

Amb aquesta iniciativa, s'espera dur a terme accions dirigides a millorar la promoció del català de manera transversal en aquells barris de la localitat on la llengua ha estat més poc present en els darrers anys. També es preveuen campanyes de sensibilització per subratllar la importància de no canviar de llengua amb potencials nous parlants.

L'acte va tenir, a més, l'acompanyament musical de David Martí. El cantautor és un jove artista emergent de Castellfollit del Boix (Bages). Va començar els estudis de violí al conservatori d'Igualada, però aviat els va deixar a un costat per començar de manera autodidacta a aprendre nous instruments i endinsar-se en el món de la creació de cançons amb esperit crític. 

L'ONG del català dona així el tret de sortida a un nou grup territorial a la capital de l'Anoia i anima totes aquelles persones o entitats a sumar-s'hi. Si hi esteu interessats, escriviu un correu electrònic a pligualada@plataforma-llengua.cat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin