Notícies ← Altres notícies

Presentació del llibre “Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d'estat”

El proper divendres 23 de maig a les set de la tarda a la biblioteca municipal P. Gual i Pujadas de Canet de Mar, La Plataforma per la Llengua del Maresme presentarà el llibre "Elogi de la transgressió. Identitat nacional i desraó d'estat" de Quim Gibert, Ramon Camats, Albert Berrio, Eugeni Casanova i Josep Sort amb pròleg d'Àngel Velasco. La presentació comptarà amb la presència d'un dels seus autors, Quim Gibert. El llibre és de l'editorial La Busca edicions i estarà a la venda durant la presentació.

Un petit resum del llibre:

Ara per ara, tant París com Madrid no tenen el més mínim interès a reconèixer la plena sobirania dels Països Catalans. En aquest sentit l'única llengua d'estat de la República francesa i del Regne d'Espanya són el francès i el castellà, respectivament. El català té un rang inferior o no gaudeix de la més mínima oficialitat, com en el cas de la Catalunya del Nord i de la Franja de Ponent. Crear jerarquies entre identitats és sinònim de desigualtat. I rere la discriminació solen aflorar abusos i altres violències.
Això explica la conveniència de rebel·lar-nos davant tractes humiliants.

Els estats espanyol i francès en són plenament conscients. Quan les lleis són injustes, transgredir passa a ser una via èticament lícita. Ens referim a una desobediència meditada. Precisament aquella que fa de les persones éssers crítics, compromesos i més lliures.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram