Notícies ← Altres notícies

Aprovada la moció favorable a la unitat de la llengua a l’Ajuntament de Terrassa

Amb els vots favorables de Tot per Terrassa, PSC, ERC i Junts per Terrassa, i amb el vot contrari de Ciutadans.

Terrassa segueix l'exemple de Sabadell i Sant Cugat, que són els municipis del Vallès Occidental declaradament favorables al reconeixement explícit de la unitat de la llengua.

Durant el ple municipal del mes d'octubre passat, fou aprovada la moció en defensa de la unitat de la llengua promoguda per la Plataforma per la Llengua.

Tot i això, tornem a constatar les diferències en el vot de les diferents seccions locals del PSC, perquè aquest cop sí que hi han votat a favor, a diferència de l'abstenció dels seus companys de partit de Sabadell. Reclamem coherència de vot i demanem els motius de tal diferenciació, en aquest cas, a les dues principals ciutats del Vallès.

Gràcies a aquesta aprovació, l'Ajuntament de Terrassa s'afegeix a la llista d'institucions municipals i supramunicipals que reclamen reconèixer i declarar la unitat de la llengua, sense menystenir cap denominació existent, i insta el Govern de l'estat espanyol a reconèixer públicament la unitat de la llengua catalana, a corregir els serveis, ens i polítiques públiques que la qüestionen i a vetllar perquè cap institució o empresa privada de l'estat espanyol fomenti la fragmentació lingüística.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin