Notícies ← Altres notícies

Nova edició del Cicle Gaudí a l'Alguer en línia

La pandemia no ferma lo projecte de cooperació cultural cinematogràfica del Cicle Gaudí a l'Alguer, que tenguerà una edició 2020 totalment en línia. Quatre apuntaments imperdibles, quatre pel·lícules que han participat ai Premis Gaudí, lo més important premi cinematogràfic de Catalunya, sigueran programats entre novembre i desembre a la plataforma en línia onlinesardegna.umanitaria.it.

La pandemia no ferma lo projecte de cooperació cultural cinematogràfica del Cicle Gaudí a l'Alguer, que tenguerà una edició 2020 totalment en línia. Quatre apuntaments imperdibles, quatre pel·lícules que han participat ai Premis Gaudí, lo més important premi cinematogràfic de Catalunya, sigueran programats entre novembre i desembre a la plataforma en línia onlinesardegna.umanitaria.it.

Com per les edicions precedents, Plataforma per la Llengua ha col·laborat a la realització del cicle en col·laboració amb Società Umanitaria de l'Alguer, organització dedicada a la difusió de la cultura cinematogràfica i audiovisual, Generalitat de Catalunya Delegació del Govern a Itàlia i Acadèmia del Cinema Català, entitat organitzadora del Cicle Gaudí a Catalunya i dels Premis Gaudí. La iniciativa té també lo suport de Generalitat de Catalunya - Departament de Cultura, Fundació SGAE, Regió Autònoma de Sardenya i la col·laboració d'Antaviana  

Les quatre pel·lícules en programa, inèdites en Itàlia, sigueran presentades en versió original en català amb sotatítols en italià realitzats per la ocasió. Sigueran disponibles cada u per tres dies, gratuïtament (amb un número màxim de 300 accessos) a la plataforma onlinesardegna.umanitaria.it, un nou sistema gestit dels tres Centres de Servicis Culturals de la Società Umanitaria en Sardenya.

S'escomença amb Pau, la força d'un silenci de Manuel Huerga, una pel·lícula que conta un moment de la vida del gran músicista Pau Casals, que a la meitat dels anys Quaranta se troba en exili voluntari a Prada de Conflent i ha decidit de no exhibir-se més en públic fins a la caiguda de la dictadura franquista. Siguerà un sou jove estudent francés a provar a convencir-lo a tornar a damunt del palco, per un concert que siguerà un homatge a la llibertat. Lo film siguerà disponible en línia de les hores 16.00 del 27 de novembre a les hores 16.00 del 30 de novembre.

Lo segon film en programa, del 4 al 7 de desembre, és Els dies que vindran, de Carlos Marqués-Marcet que conta de Vir i del sou company Lluís que esperen una criatura. La pel·lícula és la tercera part d'una trilogia sobre lo desamor i los perills de la vida ensieme. Se tracta d'una història de finció sobre la falta de comunicació que lo director insereix al cor d'una parella d'actors que esperen una criatura a la vida real.

Se continua, de l'11 al 14 de desembre, amb El viatge de la Marta de Neus Ballús. Lo film parla, amb un estil símil al documentari, del viatge d'una minyona de desset anys, Marta, en un ressort en Àfrica, amb son pare i son germà petit. Marta prefereix passar lo temps amb els joves que treballen a l'hotel que no amb la sua família i aqueixa cosa posarà durament a la prova la sua relació amb el pare.

En fi, del 18 al 21 de desembre, és en programa Brava de Roser Aguilar. És la història de Janine, que pateix un trauma després d'una agressió a la metropolitana i decidi de cercar la pau al país on viu son pare.

Totes les pel·lícules són acompanyades d'un "contengut especial", realitzat en ocasió del cicle: siguerà possible, de la mateixa plataforma o de les pàgines social dels organitzadors, veure un contribut dels actors i dels directors.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin