Notícies ← Altres notícies

El VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés premia el documental sobre el conseller Bosch Morata

El film rep el guardó lliurat per la Plataforma per la Llengua

El documental Bosch Morata, sempre els quatre ha rebut el premi al millor audiovisual en valencià del VI Festival de Cinema Ciutadà Compromés, en una gala celebrada al Teatre Micalet de València, el dilluns 30 de novembre. El premi, que va ser recollit per Rafa Alborch, codirector del film, té el suport econòmic de la Plataforma per la Llengua, representada en l'acte per Manuel Carceller, delegat al País Valencià.

Bosch Morata, sempre els quatre és un relat de la vida de Francesc Bosch i Morata, el primer conseller de Cultura del Consell Provincial de València, durant la Segona República. Bosch Morata ha passat a la història per ser el primer governant que va fer del valencià una llengua oficial de l'administració, després d'una interrupció de més de dos segles, per la supressió de l'estat valencià per la conquesta del país pel bàndol del primer rei Borbó, Felip V. A més a més, el Consell Provincial de València va ser una institució amb vocació nacional, que -per exemple- va crear la Biblioteca del País Valencià. El documental relata més de cent anys de la història del poble valencià, a través la família de Bosch Morata, que va patir la guerra d'Espanya i l'exili a Mèxic.

El documental Bosch Morata, sempre els quatre va ser dirigit per Rafa Alborch i Miquel Notari, i produït per Eva Vizcarra, d'Endora Produccions, el 2019. El film de 70 minuts ha sigut estrenat a València i emés per A Punt TV, i té pendent l'emissió per TV3.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin