Notícies ← Altres notícies

Els ajuntaments del Baix Llobregat defensen la unitat de la llengua

En la celebració dels plens de novembre, cinc municipis de la comarca han aprovat la moció de la Plataforma per la Llengua en defensa de la unitat de la llengua catalana i en contra de les polítiques de fragmentació lingüística

Els ajuntaments de Cervelló, Esparreguera, Martorell, Molins de Rei i Olesa de Montserrat han aprovat en els darrers plens de novembre la moció de la campanya "Som 10 milions, som una llengua". Aquest mes també ha aprovat la moció el ple de la Diputació de Barcelona, a instàncies d'un diputat de la comarca.

La moció s'ha presentat també al ple d'Esplugues de Llobregat, però en aquest cas ha estat rebutjada pels vots en contra del Partit dels Socialistes de Catalunya, que ha tingut criteris molt diferents segons el municipi: a Esparreguera, Martorell, Molins de Rei i Olesa de Montserrat hi ha votat a favor, a Cervelló i a la Diputació de Barcelona s'ha abstingut, i a Esplugues de Llobregat hi ha votat en contra. La Plataforma per la Llengua Baix Llobregat no entén aquesta postura d'abstenció o rebuig d'allò que és una evidència.

La campanya "Som 10 milions, som una llengua" es continua desenvolupant al Baix Llobregat, esperant poder obtenir noves adhesions individuals i institucionals en els pròxims mesos.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin