Notícies ← Altres notícies

S’inaugura l’exposició sobre la llengua en l’etiquetatge de les grans marques al Vendrell

El pròxim 3 de juny de 2008, a les 7 del vespre, l'Il·lustríssim senyor Benet Jané Palau, alcalde del Vendrell, la directora del Centre de Normalització Lingüística de Tarragona, la Sra. Rosa Ibarz, i el representant de la Plataforma per la Llengua Tais Bastida inauguraran l'exposició "La llengua en l'etiquetatge de les grans marques", a la Sala d'Actes del Centre Cívic l'Estació del Vendrell. Aquest municipi serà durant tot el mes de juny l'escenari d'aquesta exposició itinerant que promou la Plataforma per la Llengua, i que en aquesta ocasió ha comptat amb la col·laboració del CNL de Tarragona i de l'Ajuntament del Vendrell. L'exposició romandrà en aquest emplaçament del 2 fins al 30 de juny, i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 9 a 14 h i de 14.30 a 22 h; i els dissabtes, de 9 a 13 h.

L'exposició mostra un recull d'etiquetes de productes de gran consum editades en diferents llengües d'estats plurilingües o bé amb un nombre de parlants igual o inferior al català. L'objectiu és mostrar quin ús fan d'aquestes llengües algunes multinacionals en l'etiquetatge dels seus productes comercials, i quina és la situació comparativa del català respecte aquests mateixos productes en els territoris de parla catalana.

"La llengua en l'etiquetatge de les grans marques" està fent un recorregut per tot el territori catalanoparlant, i ja ha passat per més d'una quarantena d'indrets després d'inaugurar-se l'any 2004 al Centre Comercial El Triangle de Barcelona. La Universitat Catalana d'Estiu a Prada, Lleida, Palma de Mallorca o Gandia, per exemple, són alguns dels llocs on s'ha pogut veure aquesta exposició.

Per a més informació sobre la mostra, consulteu el el lloc web de l'exposició: www.plataforma-llengua.cat/exposicio.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram