Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua du a terme 22 tallers de rap amb la cantant Tesa

Durant el mes de desembre la Plataforma per la Llengua ha organitzat al País Valencià 22 tallers de música rap, que s'han fet a centres de primària i de secundària, i han estat impartits per la rapera valenciana Tesa. Tots els grups d'estudiants han escrit la seua pròpia cançó de rap, de manera que han demostrat una gran capacitat expressiva i artística. Una vegada més, s'ha demostrat la vàlua del rap com a ferramenta educativa i com a reforçadora de l'ús del valencià.

La cantant Tesa ha destacat la bona acollida dels tallers: «La resposta ha estat meravellosa i estic molt orgullosa de la qualitat dels resultats obtinguts. Les reticències que hi havia en algun centre sobre l'ús del valencià en els tallers s'han superat a ritme de rap i amb molt de flow. Hem sabut evitar la passivitat per a unir a una veu els integrants dels diversos grups d'alumnes». De fet, els estudiants dels centres que no han format part dels tallers de rap n'han demanat, fet que demostra l'atractiu i la utilitat pedagògica de l'activitat.

Tesa també s'ho ha passat bé amb l'experiència: «Ha estat un gust difondre l'ús del valencià d'aquesta manera tan dinàmica i divertida, alhora que he gaudit dels diferents llocs que he visitat, alguns desconeguts per a mi».

S'han dut a terme tallers de rap en col·legis i instituts de 18 poblacions del País Valencià, en concret a Algemesí, Benidorm, Benifaió, Borriana, Castelló, Callosa d'en Sarrià, Costur, Dénia, Gandia, els Poblets, l'Alcora, l'Alcúdia de Crespins, Mislata, Sollana, Sant Miquel de les Salines, Tavernes de la Valldigna, Tormos i València.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin