Notícies ← Altres notícies

Gavà s’uneix a la llista de municipis de la comarca que aproven la moció en defensa de la unitat de la llengua

La moció, vinculada a la campanya de la Plataforma per la Llengua "Som 10 milions, som una llengua", afirma la unitat de la llengua catalana i insta els governs i parlaments del domini lingüístic a aturar les accions que en fomenten la fragmentació.

La moció a Gavà s'ha aprovat malgrat la divisió de les forces polítiques que componen el plenari. Junts per Gavà, grup que ha presentat la moció, i Esquerra Republicana de Catalunya hi han aportat els cinc vots a favor, per tan sols dos vots en contra dels regidors del grup de Ciutadans. Les abstencions dels catorze regidors dels grups del Partit Socialista de Catalunya, Podemos i el Partit Popular han permès que la moció s'hagi aprovat.

Malgrat que celebrem l'aprovació de la moció, la Plataforma per la Llengua Baix Llobregat no entenem la posició dels grups del PSC i Podemos sobre aquesta qüestió. La fragmentació lingüística ens empetiteix, ens empobreix culturalment i ens surt cara, i rebutjar-la és una obligació de totes les forces que diuen defensar i estimar la llengua.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin