Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua-Europa demanda per difamació Marcos Lamelas, periodista d’El Confidencial

La demanda ha estat presentada al Tribunal de Primera Instància francòfon de Brussel·les. 

La Plataforma per la Llengua-Europa, la filial internacional de la Plataforma per la Llengua, ha demandat per difamació Marcos Lamelas, periodista del diari digital El Confidencial, per dos articles que va publicar en aquest mitjà de comunicació els dies 2 de febrer i 8 de juny de l'any 2020. En aquests escrits, el periodista acusa l'ONG del català d'utilitzar la seva filial internacional per desviar subvencions públiques amb l'objectiu de finançar despeses de l'eurodiputat i president a l'exili Carles Puigdemont, resident a Bèlgica.  

La Plataforma per la Llengua nega rotundament aquestes greus acusacions i té la intenció de demostrar-ne la falsedat als tribunals. A més, l'entitat vol restaurar el seu honor, tacat per les informacions infundades dels articles de Lamelas i pel posterior ús difamatori que n'han fet altres mitjans de comunicació, diputats de Ciutadans i alguns usuaris de les xarxes socials. 

L'advocat que porta el cas és el belga Christophe Marchand i, per tal de garantir que el judici es dugui a terme en un terreny neutral, la demanda ha estat presentada al Tribunal de Primera Instància francòfon de Brussel·les. 

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin