Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua Lleida es presenta amb el projecte “El Català a la Taula”

La Federació d'Hostaleria de Lleida repartirà entre els restaurants associats 50.000 tovalles amb frases fetes catalanes relacionades amb la gastronomia

L'ONG del català, amb la col·laboració de la Federació d'Hostaleria de Lleida, facilitarà als restauradors de Lleida 50.000 tovalles individuals que tenen impreses un recull de frases fetes catalanes relacionades amb el menjar i la cuina. Les tovalles que s'han elaborat proposen de relacionar deu frases fetes catalanes amb el seu significat de manera acolorida i vistosa, i pretenen ajudar a recuperar expressions pròpies que s'estan perdent. A la vegada, l'acció representa també una mostra de suport a l'hostaleria en un moment especialment dur pel sector.

La iniciativa s'ha presentat públicament aquest dimarts 23 de febrer al bar restaurant Mr.Nyam-Nyam de la capital del Segrià, coincidint amb l'inici de la distribució dels primers paquets de tovalles. Els restauradors de la zona poden demanar el material a través de l'adreça de correu electrònic que ha establert la Federació d'Hostaleria de Lleida, entitat que ha col·laborat en el projecte facilitant la distribució de les tovalles entre tots els seus associats.

El projecte "El Català a la Taula" és la primera iniciativa pública de la delegació de la Plataforma per la Llengua de Lleida, que va constituir-se aquest estiu per part d'un grup de persones de la capital del Segrià preocupades per la situació de la llengua catalana a Ponent i amb l'objectiu de treballar per millorar-la.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin