Notícies ← Altres notícies

El teu mòbil parla en català? Omple el formulari!

La Plataforma per la Llengua ha engegat la segona volta de l'estudi sobre l'ús del català en les companyies de telefonia mòbil. L'estudi pretén conèixer l'opinió i les possibilitats d'ús actuals del català per part dels usuaris en els terminals i en els serveis oferts per les companyies operadores de telefonia mòbil. El passat mes de desembre es va fer la primera tongada de qüestionaris i ara arriba la segona. Entra a l'enllaç i omple'l!

El mes de febrer del 2007 el Govern català va signar un acord amb empreses com els fabricants Nokia, Motorola, Alcatel i Sony Ericsson i les operadores Movistar, Vodafone, Orange i Yoigo, entre d'altres, per catalanitzar els menús, comunicacions i serveis als clients abans del 31 de desembre de 2008; de manera que progressivament aquestes empreses haurien d'anar normalitzant la situació del català. L'objectiu de l'estudi és també, a partir de l'anàlisi objectiva de la situació existent, incidir perquè l'estat de la llengua catalana millori en aquest sector en compliment dels acords signats.

Us convidem a participar en el qüestionari dedicant uns 10 minuts tot clicant aquí: www.plataforma-llengua.cat/mobils. La vostra col·laboració ens ajudarà a conèixer la situació de la nostra llengua en el sector de la telefonia mòbil.

D'altra banda, i en relació amb el sector de la telefonia mòbil, us volem informar que la Generalitat va posar en marxa fa uns mesos el web www.elteumobil.cat, que té com a objectiu informar l'usuari dels terminals que hi ha actualment en català al mercat i mitjançant quines operadores es poden adquirir.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram