Notícies ← Altres notícies

L’Ajuntament de Lleida aprova la moció en defensa de la unitat de la llengua

El consistori reconeix de manera explícita la unitat de la llengua i sol·licita a les institucions que aturi la fragmentació lingüística

Divendres 28 de maig es va aprovar a l'Ajuntament de Lleida la moció a favor de la unitat de la llengua, que la Plataforma per la Llengua va enviar als partits polítics d'arreu del domini a l'octubre.

La moció ha comptat amb els vots favorables dels regidors dels grups d'Esquerra Republicana de Catalunya, el Partit dels Socialistes de Catalunya, Junts per Catalunya i el Comú de Lleida. Hi han votat en contra els regidors de Ciutadans i s'han abstingut tant els del Partit Popular com el regidor no adscrit.

L'aprovació de la moció és fruit de la feina que desenvolupa la delegació de la Plataforma per la Llengua a Lleida, creada l'estiu del 2020, que també ha impulsat accions semblants als ajuntaments del Palau d'Anglesola i Puigverd de Lleida. L'entitat continuarà treballant a Ponent per millorar en tots els àmbits la situació del català, el respecte pels drets lingüístics dels parlants i en reconeixement de la seva unitat i diversitat.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin