Notícies ← Altres notícies

Ple absolut a la presentació del llibre El català, la llengua efervescent a Molins de Rei

L'acte organitzat per Plataforma per la Llengua Molins de Rei omple la sala d'actes de la biblioteca El Molí

El debat final conclou que per augmentar l'ús de la llengua, el català s'ha d'utilitzar amb tothom, per defecte, i mantenir-nos-hi si veiem que l'interlocutor ens entén

Aquest dijous 8 de juliol la lingüista M. Carme Junyent ha presentat el seu darrer llibre, El català, la llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny, a la biblioteca El Molí de Molins de Rei. L'acte l'ha organitzat la delegació local de l'ONG del català del municipi amb la col·laboració de Viena Edicions, l'Ateneu Mulei i la mateixa biblioteca. La presentació ha aconseguit omplir la sala, que té una capacitat de dues dotzenes de persones actualment, de manera que l'acte ha estat tot un èxit per al grup local.

Com ja va passar en la presentació a Esparreguera el passat 15 de juny, la delegada territorial de Plataforma per la Llengua Baix Llobregat, Rosa Monforte, i l'escriptor martorellenc Andreu González han estat els encarregats d'acompanyar la lingüista M. Carme Junyent en la seva exposició. González ja va presentar el seu darrer llibre, Manual d'autoajuda per a catalanoparlants, en aquella mateixa sala el 29 d'octubre de l'any 2019 en l'acte de presentació de la delegació local de l'ONG del català de Molins de Rei.

Tant les intervencions dels ponents com del públic assistent han girat al voltant de la tendència negativa que mostren les dades de l'ús del català. Aquestes, són les que han portat Plataforma per la Llengua a impulsar la campanya "Emergència lingüística". Els joves, l'escola i els mitjans audiovisuals són els àmbits sobre els quals tots els presents han mostrat més preocupació. Així mateix, la conclusió que s'ha extret del debat sobre què podem fer per canviar aquesta dinàmica ha estat clara: parlar en català amb tothom, per defecte, i mantenir-nos-hi si veiem que l'interlocutor ens entén.

L'acte ha tancat el cicle de presentacions del llibre El català, la llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny que Plataforma per la Llengua i Viena Edicions, en col·laboració amb altres entitats i institucions locals, ha dut a terme arreu del domini lingüístic des del mes d'abril.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin