Notícies ← Altres notícies

Obrim les inscripcions del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català

La presentació dels jocs passa a ser totalment virtual, un requisit indispensable per a totes les aules que vulguin presentar un projecte

Les inscripcions estan obertes fins al 30 de novembre

Plataforma per la Llengua engega de nou el Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, havent tancat l'edició anterior amb un centenar de jocs rebuts d'arreu del domini lingüístic, tenint en compte la situació excepcional de pandèmia.

Enguany, per participar en el concurs ja no caldrà enviar els jocs físics, tal com s'havia fet anteriorment, sinó que, un cop els alumnes hagin creat el joc a classe, se n'hauran d'enviar digitalment les instruccions i també un vídeo resum en què es mostri com s'hi juga. D'aquesta manera, ja aplicada durant l'edició anterior, es permet reduir els desplaçaments i els contactes, com també afavorir l'aprenentatge en l'ús de les eines digitals per als alumnes.

Per participar-hi, les aules de cinquè i sisè de primària (11 i 12 anys) han de presentar una proposta de joc inèdita que desenvolupi l'aspecte creatiu de la llengua. Haurà de ser un joc pensat per poder jugar de manera col·lectiva, ja sigui un joc de taula o no. 

Des de la 6a edició el concurs ha estat obert a tot el domini lingüístic i per primera vegada, l'any passat es van rebre inscripcions de tots els territoris de parla catalana. Escoles d'Andorra, Catalunya Nord i la Franja es van animar a participar-hi, fet molt positiu, perquè a la Catalunya del Nord només un 0,7% de les famílies nord-catalanes parla en català amb els fills. Activitats i projectes com aquests volen ajudar a revertir la situació d'emergència lingüística que hi ha arreu del territori, però molt especialment en aquelles zones en què l'ús habitual és extremadament baix.

El període d'inscripcions acaba el 30 de novembre de 2021 i es podrà omplir el formulari de la web de jocs i joguines de la Plataforma per la Llengua. A partir d'aquell moment, i fins al 8 d'abril del 2022, les aules poden fer arribar els projectes de manera virtual a l'organització del concurs.

Un jurat especialista valorarà les propostes de jocs i decidirà els guanyadors de la 7a edició del Concurs Tísner de Creació de Jocs de Català, que es donaran a conèixer el cap de setmana del 28 i 29 de maig del 2022, ja sigui de forma presencial o virtual.

Per a més informació, podeu consultar les bases del concurs o trucar-nos al 933211803.

Feu un cop d'ull al vídeo resum de la sisena edició del Concurs Tísner:

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin