Notícies ← Altres notícies

Lo projecte Mans Manetes torna amb una nova coral de minyons i minyones

Lo concert és en programa lo 26 de setembre a l'Alguer a dins de la programació d'Adifolk

Plataforma per la Llengua torna a donar vida al projecte Mans Manetes, amb una nova coral de minyones i minyons algueresos i catalans, en ocasió del 33er l'Aplec Internacional, Mostra de Cultura Popular i Tradicional Catalana organitzat de l'Adifolk. L'activitat, que és escomençada l'any 2017, té l'objectiu de fer conèixer a les noves generacions la vasta tradició musical algueresa, amb arranjaments i sonoritats modernes.

Lo llibre-disc "Mans Manetes. L'Alguer: paraules, cançons i veus de minyons", distribuït gratuïtament a partir del 2018 en totes les escoles de la ciutat i no sol, conté los textos i les partitures de les cançons. Amb l'espírit de fer conèixer també músiques tradicionals infantils que venen d'altros territoris, al repertori, majoritàriament alguerés, són estades posades també algunes cançons catalanes, valencianes i mallorquines. Ben 10.000 còpies distribuïdes amb l'objectiu que cada família algueresa ne tengui una copia en casa.

Plataforma per la Llengua agraeix les famílies, les minyones i los minyons de la primera edició, que ja són grans, i dona la benvenguda a la nova coral.

La nova coral de Mans Manetes és dirigida del cantautor alguerés Claudio Gàbriel Sanna, que acompanyarà los joves cantants en concert amb mandola i guiterra, amb la col·laboració de l'arranjador del disc, lo català Marc Serrats a la guiterra i dels musicistes algueresos Salvatore Maltana al baix, Dario Pinna al violí i Paolo Zuddas a les percussions. Al concert participaran també lo cantautor alguerés Àngel Maresca Lo Barber i la cantant catalana Meritxell Gené.

Aqueix primer apuntament amb el públic és en programa a dins del calendari de la Festa de Sant Miquel i en l'específic del 33er l'Aplec Internacional de l'Adifolk, del 24 al 26 de setembre, que preveu la participació de 800 persones dels grups folk catalans. Lo concert tenguerà lloc diumenge 26 de setembre a la plaça del Quarter a les 18.45. L'entrada és gratuïta i és obligatori presentar lo Green Pass. Per totes les informacions, menester consultar les pàgines institucionals del Municipi i de la Fondazione Alghero.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin