Notícies ← Altres notícies

Els autors del llibre "Molt a favor. 57 propostes i un pacte per la llengua" presenten la seva obra a Canet de Mar

Pau Vidal i Rudolf Ortega, coautors del llibre, han explicat l'objectiu dels seus relats i de l'obra completa

El grup local de Canet de Mar s'activa de nou amb la primera presentació del llibre a la Casa Museu

El divendres 10 de setembre el grup local de Canet de Mar va organitzar una xerrada a la Casa del Museu per presentar el nou llibre Molt a favor. 57 propostes i un pacte per la llengua. Tot i que l'acte s'anava a desenvolupar al pati de la Casa del Museu, les condicions meteorològiques no ho van permetre i la presentació es va acabar duent a terme a la sala d'exposició del mateix lloc.

Una vintena d'assistents van poder seguir de ben a prop les experiències que Pau Vidal i Rudolf Ortega, coautors del llibre, van explicar sobre el procés i motius de la creació de l'obra.

"La llengua no ha de dependre de les polítiques públiques, però tampoc ha de dependre només de tu. Hi ha de remenar tothom", apuntava Ortega, que va assenyalar un seguit de propostes del llibre per millorar la situació de la llengua, per exemple que els polítics no desdoblin la llengua en les seves declaracions o com d'interessant seria un reality show en català per fer viva la llengua en aquest tipus de continguts televisius que, avui dia, només s'ofereixen en castellà.

Per una altra banda, Pau Vidal va destacar la bona rebuda del llibre i va posar èmfasi en el futur pacte per la llengua: "No sabem si arran del llibre, però ara s'ha començat a parlar d'un pacte per la llengua. Un pacte ampli entre política, entitats i ciutadania".

Aquesta és la primera presentació del llibre de les moltes que es faran arreu del domini lingüístic. Les delegacions locals de l'ONG del català organitzaran la presentació de l'obra a diversos punts del territori amb el paraigua de la campanya "Emergència lingüística", amb la voluntat que esdevingui un punt de sensibilització i reflexió sobre la situació de la nostra llengua i què podem fer per revertir-la.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin