Notícies ← Altres notícies

Molins de Rei es bolca en la defensa de la unitat de la llengua

La delegació local de l'entitat al municipi celebra la Festa Major i aprofita per fer difusió de la campanya "Som 10 milions, som una llengua"

El passat mes de novembre, al ple de l'ajuntament de Molins de Rei, es va aprovar la moció a favor de la unitat de la llengua impulsada per l'entitat

Plataforma per la Llengua Molins de Rei va aprofitar la tarda del dia de Sant Miquel, 29 de setembre i jornada central de la festa major de la vila baixllobregatina, per fer difusió de la campanya "Som 10 milions, som una llengua!". Veïns de totes les edats van passar per la plaça del Mercat de Molins de Rei per posar a prova els seus coneixements sobre la riquesa dialectal del català i per adherir-se a la campanya de Plataforma per la Llengua a favor de la unitat de la llengua. La parada també va servir com a punt d'informació de la resta de campanyes actives de l'entitat.

És la segona ocasió que l'ONG del català organitza un punt de recollida de signatures d'aquesta campanya a Molins de Rei. En aquest sentit, el passat mes de novembre la delegació local de l'entitat, juntament amb l'Assemblea Nacional Catalana i l'Ateneu El Mulei, va presentar la moció en defensa de la unitat de la llengua al ple de l'Ajuntament, que va ser aprovada amb els vots favorables de tots els regidors del consistori tret dels del grup de Ciutadans.

La territorial del Baix Llobregat de Plataforma per la Llengua fa més d'un any que treballa en la sensibilització i la suma de suports ciutadans i institucionals per aturar les polítiques de fragmentació lingüística i en aquest temps ha aconseguit 1.620 signatures individuals i dotze adhesions institucionals al Baix Llobregat.

Si encara no has signat, encara ets a temps d'adherir-t'hi. Tota la informació sobre la campanya, com també l'espai destinat a les adhesions en línia, la trobaràs a la web de "Som 10 milions, som una llengua".

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin