Notícies ← Altres notícies

Comença el “Català means feeling” 2008, un projecte perquè els estudiants universitaris de mobilitat coneguin la realitat cultural i lingüística del país

Aquest dissabte comença el "Català means feeling", un programa d'activitats lúdiques i culturals adreçades als estudiants universitaris d'intercanvi organitzada per la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat i nou universitats del Principat. Aquesta campanya dóna continuïtat i amplia el que en els últims 5 anys ha estat la "Festa means Party". El "Català means feeling" inclou un mes cultural amb nombrosos actes entre el 4 d'octubre i el 8 de novembre.

El projecte s'ha presentat avui públicament en una roda de premsa en la qual hi han intervingut la Comissionada d'Universitats i Recerca, Blanca Palmada, la Rectora de la Universitat Ramon Llull, Esther Giménez-Salinas, i el portaveu de la Plataforma per la Llengua, Martí Gasull, a més d'un estudiant de mobilitat procedent d'Itàlia, Giovanni Pazienza.

El mes cultural inclou actes com les visites a la ciutat de Lleida, Vic, Girona, Barcelona i Tarragona i a museus com el Museu d'Història de Catalunya, el CosmoCaixa, la Casa Amatller o el CaixaFòrum. Per la seva banda, el dia 11 d'octubre (el dia de la visita a la ciutat de Barcelona) també s'ha organitzat un dinar i una sèrie de tallers i concerts per mostrar d'una manera més lúdica quins són els costums, la cultura i la llengua del nostre país.

La Plataforma per la Llengua organitza conjuntament amb les universitats catalanes, el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat de Catalunya i el Barcelona Centre Universitari aquest mes cultural d'acollida que té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana i oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada d'estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país. Per aquest motiu, aquest any també volem convidar a participar en aquestes activitats als estudiants autòctons que volen marxar a estudiar a altres països.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat Ramon Llull, que enguany acull les activitats lúdiques de la visita a Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini d'Abacus Cooperativa, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de la Secretaria General de Joventut, la Secretaria de Política Lingüística, la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i diversos mitjans de comunicació.

Podeu veure tota la informació del "Català means feeling" al següent web: www.plataforma-llengua.cat/catalameansfeeling

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram