Notícies ← Altres notícies

Tanquem el Correllengua de Sitges amb una jornada plena de música

Un centenar de persones participa en la jornada de cloenda d'un festival organitzat per Plataforma per la Llengua Sitges en col·laboració amb altres entitats del municipi

Més d'un centenar de persones va acostar-se aquest dissabte 20 de novembre al Mercat Vell de Sitges per gaudir de la jornada musical que va posar punt final al Correllengua d'aquesta localitat garrafenca. Les activitats, que es van poder celebrar després que el 18 de setembre s'haguessin d'ajornar per la pluja, van ser més que les previstes inicialment.

La jornada va començar a les cinc de la tarda amb un taller d'iniciació a la glosa impartit pel glosador Ferriol Macip, membre de l'associació de foment del glosat Cor de Carxofa. Els participants van poder-hi descobrir que totes les cultures del món improvisen cantant i de quina manera s'ha fet i es fa a casa nostra. Després d'una hora de taller, els participants van acabar la sessió atrevint-se a glosar.

L'acte va continuar amb la lectura del manifest del Correllengua, dedicat enguany a homenatjar l'escriptora Isabel Clara-Simó. L'autora del manifest, la lingüista Carme Junyent, va presentar el passat mes de juny al "Cicle Literari de Primavera" de Sitges una de les seves darreres obres, El català, la llengua efervescent. 77 visions sobre el terreny.

Després de la lectura del manifest, el grup Cor de Carxofa va oferir una mostra de glosa que va deixar el públic bocabadat. Laia Pedrol, Alexandre Nebot i Ferriol Macip, acompanyats per l'acordionista Marçal Ramon, van improvisar a partir dels temes que els proposava el 'ponicano' Martí Ruiz: el lloc d'origen del xató, el Carnaval, el Ral·li Internacional de Cotxes d'Època o el Festival de Cinema Fantàstic i les seves polèmiques samarretes, entre d'altres.

La jornada va acabar de nit amb un concert del grup La Fera, que va fer ballar de valent el públic amb una fusió de rock, ska i reggae. El grup de l'Hospitalet de Llobregat és l'últim guanyador del Premi Verkami per Vot Popular al concurs Sona 9 de nous valors de la música catalana.

El Correllengua és una iniciativa de la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana (CAL) i a Sitges l'organització ha anat a càrrec de l'Ateneu Popular de Sitges, No em toquis la tecla, el Grup d'Estudis Sitgetans, la biblioteca pública Santiago Rusiñol, el Quiosc de l'Alba, Òmnium Garraf, l'Assemblea Nacional Catalana de Sitges i Plataforma per la Llengua amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sitges.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin