Notícies ← Altres notícies

Èxit de la presentació a Igualada del llibre Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, editat per Carme Junyent

Més de cinquanta persones omplen la sala d'actes de la Biblioteca Central d'Igualada a la presentació organitzada per Òmnium Anoia amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua Igualada i l'Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC)

Més de cinquanta persones van omplir aquest dijous 2 de desembre al vespre la sala d'actes de la Biblioteca Central d'Igualada amb motiu de la presentació del llibre Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou, d'Eumo Editorial. L'acte va ser conduït per Maria Enrich i va comptar amb la presència de les lingüistes M. Carme Junyent, editora de l'obra, i Maria Sabaté, autora d'un dels articles sobre llengua i gènere que s'hi recullen.

El llibre analitza l'ús i abús del llenguatge suposadament no sexista i proposa alternatives, maneres de dir i maneres de fer per respondre als canvis socials. Ho fa a través d'articles curts de 70 autores amb visions, de vegades, contraposades, i amb el propòsit final, com va explicar Junyent, de generar debat. La mateixa presentació, de fet, va acabar suscitant debat entre els assistents.

No és el primer cop que la lingüista de Masquefa opta per un llibre coral per generar debat. La seva obra anterior, El català, la llengua efervescent, que Plataforma per la Llengua ja va presentar el maig a Igualada, seguia aquest mateix format i aplegava fins a 77 articles breus d'autors d'arreu dels territoris de parla catalana.

La presentació de Som dones, som lingüistes, som moltes i diem prou va ser organitzada per Òmnium Anoia i va comptar amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua Igualada i l'Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin