Notícies ← Altres notícies

Èxit d'assistència a l'acte en defensa de l’escola catalana a Mataró

Una cinquantena de persones assisteix a l'acte organitzat per Somescola a Mataró en contra de la ratificació, per part del Tribunal Suprem, de la sentència que obliga a impartir un mínim del 25% de les hores en castellà

Una cinquantena de persones va assistir aquest dijous 16 de desembre a les 18:30 h a l'acte de defensa de l'escola catalana que va organitzar Somescola a l'Ateneu de la Fundació Iluro de Mataró. L'acte s'emmarcava en les accions de resposta de l'entitat contra la ratificació, per part del Tribunal Suprem, de la sentència que obliga a impartir un mínim del 25% de les hores lectives en castellà.

La jornada es va obrir amb la intervenció del pedagog Joaquim Arenas, promotor, precisament, del model d'escola catalana en llengua i continguts i del programa d'immersió lingüística, i va comptar també amb les intervencions de membres de la comunitat educativa de l'Escola El Turó del Drac de Canet de Mar. Mestres i representants de les famílies d'aquest centre van defensar el projecte educatiu i lingüístic de l'escola, a la qual el TSJC obliga de manera cautelar a impartir en castellà el 25% de les classes de P5 des del passat 8 de desembre.

L'acte va culminar amb la lectura del manifest que Somescola va fer públic el passat novembre contra la decisió del Tribunal Suprem, un text que considera intolerable la intrusió dels tribunals en política educativa del país i que defensa el model d'escola catalana com un model consolidat, garant de les competències lingüístiques i avalat per la societat catalana.

Finalment, durant la cloenda de l'acte, representants del Moviment Educatiu del Maresme (MEM) van intervenir per defensar el paper dels equips docents, la seva funció pedagògica i professionalitat i la solidaritat existent entre els professionals del món educatiu. També es va aprofitar la cloenda de l'acte per convocar els assistents a la mobilització organitzada per les entitats de Somescola el dissabte 18 de desembre a Barcelona.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin