Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua celebra que IKEA reparteixi aquest setembre per primer cop el catàleg en català

La Plataforma per la Llengua celebra que la multinacional sueca per primer cop està repartint el catàleg a domicili per al 2009 en català. L'entitat reconeix que hi ha hagut canvis significatius i molt positius en l'empresa i considera que, tant en la cartelleria i retolació, com ara amb el lliurament de la versió catalana del catàleg, IKEA està avançant vers una plena normalització del tracte amb el client català, fins ara totalment atípic.

En una reunió amb l'empresa l'any 2002, IKEA va assegurar a l'organització que el 2004 el catàleg seria en la nostra llengua; però no va ser així. L'any 2006 va ser el primer que el catàleg va sortir imprès en català, però novament es va produir un perjudici per als clients catalans: si es volia la versió catalana s'havia de demanar i pagar les despeses d'enviament. Per al catàleg 2008 en català imprès s'havia d'accedir a l'ordinador, posar el CD i imprimir-lo o bé comprar-lo a les botigues. Per tant enguany és el primer cop que la multinacional sueca tracta amb normalitat el consumidor català; amb la mateixa normalitat que fins ara tractava a la resta de consumidors comparables arreu del món. Cal recordar que des de l'any 1998 IKEA hauria de tenir el catàleg en català, d'acord amb la Llei de política lingüística, així mateix com els rètols dels productes; Llei que havia incomplert reiteradament durant uns quants anys. La Plataforma per la Llengua creu que aquesta normalització és del tot positiva. L'organització valora que ara IKEA tracta el client català segons el pes econòmic que representa i, per tant, oferint la qualitat en el servei que li correspon, en les mateixes condicions que la resta de clients europeus.

Així mateix esperem que aquests fets es vegin reflectits també en els altres catàlegs o fullets i en el web. Felicitats IKEA! I enhorabona!

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram