Notícies ← Altres notícies

Música i cinema en català a la Setmana Cultural de la Mina

L'estrena d'un videoclip fet pels joves del barri és el plat fort d'un acte promogut per Plataforma per la Llengua en el marc del pla de l'Eix Besòs que també inclou rumba, rap i la projecció de Tom i Jerry

Els veïns de la Mina van gaudir aquest dijous 21 d'octubre d'una nit de música i cinema en català organitzada per Plataforma per la Llengua que va servir per presentar presencialment el videoclip 'Som fills de la Mina', fet pels joves del barri, i que va comptar també amb les actuacions de Paco Reyes i el raper Nel·lo C i la projecció de Tom i Jerry.

'Som fills de la Mina' ja s'havia estrenat el juny de 2020 a YouTube, però a causa de la situació sanitària no s'havia pogut presentar al barri. Es tracta d'un videoclip de rap i rumba en català escrit pels joves de la Plataforma d'Educació Social la Mina i l'Espai Jove La Mina amb l'ajuda dels artistes Rafalito Salazar i Nel·lo C i el guiatge de la dramaturga Estel Solé.

L'acte, que finalment es va fer al gimnàs de l'Institut Escola La Mina a causa de la pluja, va tenir lloc en el marc de la setmana cultural del barri i forma part de les activitats del Pla d'Actuació Lingüística Integral de l'Eix Besòs, una iniciativa de Plataforma per la Llengua per oferir una imatge viva de la llengua com a eina de cohesió social i per promocionar el català entre les persones que no hi han pogut accedir.

En l'organització hi van col·laborar l'Ajuntament de Sant Adrià de Besòs, el Consorci del barri de la Mina, la Plataforma d'Educació Social La Mina - Salesians Sant Jordi, l'Espai Jove La Mina i la Plataforma d'Entitats i Veïns/es de la Mina.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin