Notícies ← Altres notícies

El rap, la glosa, el doblatge i les xarxes en català triomfen entre els estudiants de l’escola FEDAC de Castellar del Vallès

Una vuitantena d'alumnes gaudeixen durant el mes de gener dels tallers organitzats per Plataforma per la Llengua

Una vuitantena d'alumnes de secundària de l'escola FEDAC de Castellar del Vallès han gaudit les últimes setmanes de gener dels tallers de rap, glosa, doblatge i xarxes socials organitzats per Plataforma per la Llengua. L'objectiu de la proposta és fomentar l'ús del català de manera lúdica i fent servir la música i les noves tecnologies.

El taller de glosa es va impartir als estudiants de primer d'ESO i va posar en valor les diferents expressions del gènere de la cançó improvisada arreu del territori. Martí Ruiz, de l'associació de foment del glosat Cor de Carxofa, va ser el responsable del taller, que també va reivindicar la funció social i lingüística de la cançó improvisada pel que fa al manteniment dels diferents dialectes.

Els estudiants de segon d'ESO van gaudir d'un taller de doblatge a càrrec de Francesc Fenollosa. L'actor i director de doblatge va descobrir-los les claus de les interpretacions i les tècniques d'aquest sector a partir de la pràctica del doblatge de diferents gèneres audiovisuals, com ara les sèries o l'animació.

Pel que fa al taller de rap, es va oferir als estudiants de tercer d'ESO, va anar a càrrec del cantant Nel·lo C i es va organitzar en dues parts. D'una banda, una primera part teòrica en què els alumnes van descobrir cançons de rap en català i en van analitzar les lletres. D'altra banda, una segona part pràctica en què els estudiants van crear les seves pròpies lletres i van poder-les cantar a partir d'una base instrumental.

Finalment, els alumnes de quart d'ESO van gaudir d'un taller de xarxes socials impartit per la comunicadora Gal·la Martí, del Canal Malaia, que els va permetre reflexionar sobre els missatges i els continguts que poden trobar a les xarxes socials i que va comptar amb una pràctica final de creació de contingut en català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin