Notícies ← Altres notícies

Prop de 500 estudiants universitaris participen en una nova jornada del "Català means feeling"

Prop de 500 estudiants procedents de les diferents universitats catalanes van participar dissabte passat en una nova jornada del "Català means feeling". Durant el matí hi va haver visites a museus de Barcelona (al Museu d'Història de Cartalunya, la Pedrera, la Casa Amatller, el CaixaFòrum i el CosmoCaixa), i a la tarda, la facultat d'Arquitectura i Enginyeria La Salle de la Universitat Ramon Llull va aplegar nombroses activitats fins a la nit (dinar popular, tast de vins, speed dating, taller de castells i les actuacions de Randallaires, el Cor de la Universitat Ramon Llull i Sota Zero. Encara queden, però, activitats cada dissabte fins al 8 de novembre. Per a més informació i inscripcions: www.plataforma-llengua.cat/catalameansfeeling.

El projecte "Català means feeling" dóna continuïtat i amplia el que en els últims 5 anys ha estat la "Festa means Party". L'organitza la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca de la Generalitat i nou universitats del Principat i inclou tot un mes cultural amb visites a Vic, Girona, Barcelona, Sant Joan de les Abadesses i Tarragona. El pròxim dissabte 18 d'octubre la campanya arriba a Vic, on hi haurà una visita guiada per la localitat. El 25 d'octubre es visita Girona, el 30 d'octubre, Sant Joan de les Abadesses i el 8 de novembre, Tarragona.

El "Català means feeling" té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana i oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada d'estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país. Per aquest motiu, aquest any també volem convidar a participar en aquestes activitats als estudiants autòctons que volen marxar a estudiar a altres països.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat Ramon Llull, que enguany acull les activitats lúdiques de la visita a Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini d'Abacus Cooperativa, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de la Secretaria General de Joventut, la Secretaria de Política Lingüística, la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i diversos mitjans de comunicació.

Podeu veure tota la informació del "Català means feeling" al següent web: www.plataforma-llengua.cat/catalameansfeeling.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram