Notícies ← Altres notícies

Marina Rossell per la cinquena edició del Festival de Cançó BarnaSants a l’Alguer

La ressenya s'estrena amb un concert de la "Veu Exquisita" dissabte 19 de febrer, al Teatre Cívic Gaví Bal·lero

Lo Festival de Cançó BarnaSants i Plataforma per la Llengua estrenen la cinquena edició de la ressenya musical a l'Alguer amb una convidada d'excepció com és Marina Rossell, la "Veu Exquisita", que lo 19 de febrer presentarà lo sou últim disc "300 Crits" al Teatre Cívic Gaví Bal·lero.

Rossell, una de les cantants més coneixudes de la Nova cançó catalana, ha recivit en la sua llonga carrera premis i reconeixements per la sua activitat artística i per les sues posicions a favor de la pau, del diàleg entre los pòpuls i los drets humans. Ha escomençat la sua carrera al costat d'altros grans noms de la música catalana contemporània com Lluís Llach, Ovidi Montllor i Maria del Mar Bonet. És memorable la sua relació personal i artística amb el cantautor franco-egipcià Georges Moustaki amb el qual ha col·laborat per anys, registrant una trilogia de discos amb les sues cançons.

Marina Rossell és també una gran amiga de l'Alguer i dels algueresos, amb els quals manté una relació afectiva de més de trenta anys. Una relació que deixa una traça important al repertori de la cantant de La Gornal (Penedès), on trobem cançons com "Cor meu" de Rafael Catardi, musicada de Ciro Fadda i los poemes de Salvador Espriu "La barca del temps" i "Per a una suite algueresa". La cantautora torna en ciutat després d'una absència de 20 anys amb un doble apuntament.

Lo divendres 18 de febrer, a les 18.00 a la sala conferències del Quarter, Pere Lluís Alvau entrevistarà Marina Rossell amb un encontre obert al públic. Durant la tardada, l'artista mos contarà la sua vida, la carrera musical, que li ha fet visitar i conèixer gent de tot lo món i de la sua relació amb l'Alguer i les sues cançons. L'entrada és llibre, ma los llocs són limitats a 80 persones. És obligatori lo Green Pass.

L'apuntament pel concert és per dissabte, 19 de febrer a les 20.00 al Teatre Cívic "G. Bal·lero". Obrirà la tardada lo cantautor Paolo Dessì, una de les veus més representatives de la música algueresa, amb un repertori de cançons musicades d'ell, amb textos de Vicent Andrés Estellés, Carles Duarte i Pasqual Scanu.

Dessì, que ha escomençat la sua carrera al 1968 participant al "Centre d'Estudis Algueresos", ha publicat com a solista cinc discos i un LP,  entre los quals "Rimes i cançons alguereses" (1999) i "A la vora de ... l'amor" (2003) fins a arribar a la última obra "Los camins de la mar" (2020), que recull 16 cançons, amb versions catalanes, alguereses i italianes. Dessì és un veterà del Festival BarnaSants, havent participat a la edició 2019, amb un concert a l'Harlem Jazz de Barcelona i a l'edició 2021, amb un concert a l'Alguer.

Los bitllets (5€, 2,50 € reduït) se poden comprar a la web www.barnasants.com o a la Biblioteca Catalana, seu de la Plataforma per la Llengua (carrer de Pa i Aigua/Via Arduino n. 48) a partir del dilluns 14 de febrer, de les 18:30 a les 20:00.

En alternativa, los bitllets se pogueran comprar, fins a l'exhauriment dels llocs disponibles, lo dia del concert, a l'entrada del Teatre. La vèndita escomençarà a les 18:30 i tancarà 15 minuts primer de l'horari d'inici programat.

Recordem que lo Festival té lo patrocini del Municipi de l'Alguer i de la Fondazione Alghero i la col·laboració de diverses associacions en ciutat, com Obra Cultural de l'Alguer, Centre Cultural Don A. Nughes - Escola d'alguerés "P. Scanu", Rete delle Donne Alghero, Fidapa Sezione di Alghero, ANPI, Università delle Tre Età i l'Institut Musical "G. Verdi".

Per altres informacions se pot escriure una e-mail a plalguer@plataforma-llengua.cat i consultar la pàgines Facebook de Plataforma per la Llengua i de BarnaSants que sigueran ajornades amb totes les informacions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin