Notícies ← Altres notícies

Concentració exitosa en defensa de l’escola en català a la plaça de la Porxada de Granollers

300 persones participen en el primer acte d'una nova plataforma local en defensa de la llengua en què participa Plataforma per la Llengua

Unes 300 persones van concentrar-se aquest dimecres 9 de febrer a la tarda a la plaça de la Porxada de Granollers en defensa de l'escola en català i en resposta a l'ofensiva judicial contra la immersió lingüística. Va ser el primer acte convocat per la Plataforma en Defensa de la Llengua Catalana, de la qual forma part Plataforma per la Llengua Vallès Oriental.

La lectura d'un manifest va ser el fil conductor de l'acte. Va anar a càrrec de membres del Casal del Mestre de Granollers i va fer una crida a respondre de manera ferma i contundent als intents de minoritzar el català de l'Estat espanyol. El manifest també va assenyalar la responsabilitat de les retallades pressupostàries de la Generalitat de Catalunya en la regressió del català i va exigir a l'Estat respectar les seves pròpies lleis i fer valdre els consensos polítics i socials per mantenir el model d'immersió lingüística. El català, com deia el text, no ha suposat mai un problema de convivència, sinó que ha estat una eina d'integració social.

La Plataforma en Defensa de la Llengua Catalana agrupa diverses entitats, sindicats i partits polítics de Granollers i té l'objectiu de respondre a la sentència que imposa un 25% de castellà a les escoles catalanes. Aquesta plataforma convocarà més mobilitzacions en defensa del català i, de fet, aquest mateix dijous 17 de febrer, a les 19 h, ja farà una primera trobada telemàtica per començar a concretar propostes d'accions.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin