Notícies ← Altres notícies

El curt Sense temps per llaurar guanya el premi a la millor pel·lícula en català al concurs Lendemà 18

El 75% dels curts presentats al concurs són en català, el percentatge més alt de participació en aquesta llengua des que se'n tenen dades

Plataforma per la Llengua premia en aquesta divuitena edició el millor curt en català amb l'objectiu d'incentivar la producció audiovisual en català

Per novè any consecutiu, Plataforma per la Llengua ha col·laborat amb el concurs de curtmetratges exprés Lendemà, organitzat per alumnes de l'Escola de Mitjans Audiovisuals. Una vegada més, l'entitat ha reconegut el millor curt en català amb un premi, que en aquesta edició ha estat dotat amb 300 euros, a Sense temps per llaurar, un curt rodat en una vila del Penedès i protagonitzat pel peculiar pagès Jaume Pons.

El premi de Plataforma per la Llengua pretén incentivar la participació de curts fets en català. Enguany, 9 dels 12 curts presentats s'han rodat en aquesta llengua, i dels 6 finalistes, 4 s'havien gravat en català. Així, veiem com l'ús de la llengua creix en els curts presentats al concurs Lendemà i passa del 63% dels presentats en català l'any passat al 75% enguany. Aquest 75% és també el percentatge més alt de participació en català des que en tenim dades.

El lliurament dels premis, de la mateixa manera que es va fer en l'edició anterior, ha hagut de ser en línia a causa de la pandèmia però això no ha restat emoció a l'acte. Carles Solà, membre de l'executiva de la Plataforma per la Llengua, ha estat l'encarregat d'anunciar el guanyador en un acte que s'ha pogut seguir a través de YouTube.

Lendemà és un concurs obert a tot el públic i consisteix a elaborar un curtmetratge en 72 hores i amb algunes condicions especials. En aquesta 18a edició es van donar dues premisses: que el curtmetratge comencés fent un zoom-in a una copa de còctel i que un dels personatges principals mirés a càmera dient el seu nom a l'estil James Bond. Tots els curts candidats es poden visionar en obert a la pàgina web del concurs.

Mira aquí del curt premiat:

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin