Notícies ← Altres notícies

La Plataforma per la Llengua i el Consell Islàmic i Cultural de Catalunya presenten una publicació per apropar el català a la comunitat musulmana i araboparlant que viu a casa nostra

Mostrar els vincles que històricament hi ha hagut entre les realitats islàmica i catalana, i apropar al llengua del país a la població musulmana araboparlant que, des de procedències diferents, ha arribat a casa nostra durant els darrers anys. Aquests són els dos grans objectius de la publicació "Salam al català. Una presentació de la llengua catalana a la comunitat islàmica i araboparlant de Catalunya", que han editat conjuntament la Plataforma per la Llengua i el Consell Islàmic i Cultural de Catalunya.

Aquesta publicació, que s'ha editat en versió bilingüe (català/àrab), s'emmarca en un projecte més ampli d'acolliment lingüístic a la comunitat islàmica i araboparlant que viu a Catalunya. El llibret "Salam al català", que s'ha editat gràcies al suport de la Direcció General d'Afers Religiosos del departament de Vicepresidència de la Generalitat de Catalunya i que avui s'ha presentet en roda de premsa, és el primer fruit d'aquest projecte, que anirà encara més enllà. Per exemple, el projecte preveu també publicar aquest mateix llibret en les diferents llengües que fa servir la comunitat musulmana catalana, com ara l'urdú o l'amazic.

La publicació neix coincidint amb l'Any Europeu del Diàleg Intercultural, que vol promoure la convivència i mostrar els aspectes enriquidors de la diversitat cultural.

"Salam al català" explica, de manera gràfica i entenedora, alguns aspectes de la llengua catalana que poden ser útils per als nous parlants. El que es persegueix és apropar la realitat catalana a la comunitat musulmana que viu a casa nostra i, sobretot, mostrar els avantatges que suposa adoptar el català: el llibret explica, per exemple, com els lectors i lectores del llibre que adoptin el català poden veure ampliades les seves opcions laborals o ampliar la seva xarxa d'amistats.

Per complementar aquest missatge, el llibret també inclou alguns apunts sociolingüístics sobre la nostra llengua i un llistat d'entitats que ofereixen cursos de català, com ara el Consorci per a la Normalització Lingüística També es dóna a conèixer el programa Voluntariat per la Llengua, del qual la Plataforma per la Llengua n'és entitat col·laboradora.

S'han editat 3.000 exemplars de la publicació, que es distribuiran entre les comunitats islàmiques de Catalunya, i a les entitats i administracions públiques que ofereixen serveis d'acollida i que, per tant, poden tenir com a usuaris dels seus serveis a persones araboparlants.

Podeu consultar la publicació en format digital a: www.plataforma-llengua.cat/doc/salamalcatala.pdf.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram