Notícies ← Altres notícies

Presentem els últims llibres de Pau Vidal a Igualada

El cicle "Què n'hem de fotre del català?" aterra a Igualada de la mà de Plataforma per la Llengua per presentar Nivell Ç i L'enxandallament del món

El pròxim divendres 18 de març a les 19 h es presentaran a l'Ateneu Igualadí dues novetats literàries relacionades amb la llengua: L'enxandallament del món, una crònica desenganyada de la fi de l'espècie i Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat, del lingüista i traductor Pau Vidal. L'acte, organitzat per Plataforma per la Llengua Igualada, comptarà amb la presència de l'autor i forma part del cicle "Què n'hem de fotre del català?", que servirà per presentar diverses obres sobre sociolingüística en diferents punts del territori.

L'enxandallament del món, una crònica desenganyada de la fi de l'espècie és la darrera obra del lingüista i traductor Pau Vidal. Publicat per Viena Edicions, l'obra reflexiona a partir de textos breus sobre la "decadència de la humanitat" i el "canvi d'era" en el qual estem immersos a través de com es reflecteixen aquests fenòmens a la llengua. Així, l'obra parla de canvis lingüístics locals com ara la reducció de vocabulari, la banalització dels significats i la perversió de les formes i de fenòmens lingüístics globals com ara la reducció de la diversitat lingüística.

Pel que fa a Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat, és el llibre amb què Vidal vol ajudar els parlants de català a viure el fet lingüístic sense complexos. Publicat per Pòrtic Edicions, el llibre es dirigeix als parlants que tenen dubtes constants sobre el seu català i els anima a ser fidels a la seva manera de parlar-lo per evitar que, pel seu complex d'inferioritat, el català sigui condemnat a mort.

Vidal defensa en aquesta obra que els dialectalismes i els col·loquialismes lèxics, fonètics i sintàctics enriqueixen la llengua i que els parlants que tenen por de dir coses mal dites, pronunciar castellanismes o fer servir expressions massa d'estar per casa parlen, molt sovint, millor que no es pensen.

L'organització de la presentació de totes dues obres va a càrrec de Plataforma per la Llengua Igualada i té també el suport de l'Associació Promotora de la Llengua Catalana (APLEC), Òmnium Anoia i l'Ateneu Igualadí de la Classe Obrera. El cicle de presentacions "Què n'hem de fotre del català?", en el qual s'emmarca l'acte, també presentarà aviat Nivell Ç de Pau Vidal amb el Decàleg irreverent per a la defensa del català de Gerard Furest a Premià de Mar, Lleida, Badalona, Molins de Rei, Arenys de Mar i Sabadell.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin