Notícies ← Altres notícies

Franca Masu en concert a Manacor, presenta lo nou àlbum CORDEMAR

Lo 19 de març la cantant algueresa actuarà amb un extraordinari duo i presentarà diversos dels nous temes de l'últim cd CORDEMAR: identitat, poesia, jazz i emocions.

Franca Masu torna a Mallorca amb una estrena pel públic de Manacor: se presenta per la primera vegada a la ciutat balear en ocasió del Festival BarnaSants, ofrint un repertori que vol abraçar les cançons més significatives de la sua trajectòria artística i diversos nous temes de l'últim cd CORDEMAR (WMUSIC 2021).

Lo concert de Franca Masu és en col·laboració amb Plataforma per la Llengua, gràcies a un acord que fa de l'Alguer una seu del festival de la cançó d'autor i que promociona los artistes algueresos, que, com en aqueix cas, siguin ben representats. Lo recital també compte amb el suport de l'Ajuntament de Manacor.

La cantant sarda de l'Alguer serà acompanyada d'un duo especial amb dos joves músics: Sade Mangiaracina, jove i extraordinària pianista siciliana, i Luca Falomi guitarrista de Gènova, nou talent del jazz italià.

Franca Masu, " la Veu de l'Alguer ", és coneixuda com una artista passional i amb una personalitat molt versàtil. CORDEMAR és lo sou nou espectàcul en què se revela en plenitud, maduresa i nous aspectes. Avui que fan més de 20 anys del sou començament artístic, Masu repassa un repertori on destaca la sua pròpia i natural predisposició pel jazz i aquella fantasia en lo joc de la improvisació que han fet d'ella una artista original i completa per la presència escènica i la profunditat de les sues capacitats interpretatives. De les melodies populars de l'Alguer a les sues composicions originals en italià, fins a les més emocionants cançons napolitanes, l'artista sarda ha engendrat en lo temps una mescla artística intel·ligent entre memòria, poesia i emocions. La sua terra de Sardenya, l'Alguer i lo sou català preciós, són al centre del sou cor de dona i d'artista.

Històries d'amor, de gent marinera, històries llunyanes però sempre així a prop a la vida de cada dia, donen força a un repertori que viatja també per aquelles mars del món que l'artista estima i travessa amb els sous cants.

Donques, identitat, poesia, ària de jazz i emocions : aquestes les característiques de l'espectàcul amb que Franca Masu presenterà al públic de Manacor. Una mescla que l'artista coneix ben bé esdevenint en el temps, una entre les veus més internacionals de la Mediterrània i aconseguint, amb gust i saviesa, una fusió entre música popular i jazz. Fins avui ha editat set discos consolidant una trajectòria artística brillant a damunt dels escenaris més prestigiosos de festivals world music i jazz. Amb elegància i innovació ha sabut difondre lo sou cant de la Sardenya fins a Itàlia, Catalunya, Espanya, Alemanya, Luxembourg, Polònia, Turquia, Cànada i Argentina. A celebrar tanta passió i bellesa en la sua recerca és arribada també l'assignació, de part del Govern Català, de la Creu de Sant Jordi, reconeixent en aqueixa dona l'estudi i l'amor prodigat a través de les sues composicions i de la música en la defensa i la difusió del Català de l'Alguer en lo món.

L'apuntament és lo 19 de març a les 19:30 a l'Auditori del Conservatori de Manacor.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin