Notícies ← Altres notícies

Presentem a Badalona els últims llibres de Pau Vidal i Gerard Furest

Plataforma per la Llengua organitza el cicle "Què n'hem de fotre, del català?" per presentar "Nivell Ç" i el "Decàleg irreverent per a la defensa del català" a diferents punts del territori

El pròxim dissabte 2 d'abril a les 18h es presentaran a la seu de l'Associació de Veïns del Centre de Badalona dues novetats literàries relacionades amb la llengua catalana: els llibres Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat, del traductor i filòleg Pau Vidal, i Decàleg irreverent per a la defensa del català, de Gerard Furest, professor de secundària.

Nivell Ç, del català esporuguit al parlant empoderat és un llibre publicat per Pòrtic Edicions en què Pau Vidal interpel·la la gent que té dubtes sobre el seu català. La intenció de l'autor és animar els catalanoparlants a viure el fet lingüístic sense complexos i a parlar l'idioma sense por, perquè sovint aquest català "esporuguit" parla millor que no es pensa.

Per altra banda, amb Decàleg irreverent per a la defensa del català, publicat per Núvol Edicions, Gerard Furest reflexiona sobre el retrocés del català en diferents àmbits. L'escriptor ofereix un decàleg de propostes per mantenir viva la llengua i combatre aquelles pors i prejudicis que ens tenallen a l'hora de parlar català.

L'acte forma part del cicle "Què n'hem de fotre, del català?", un cicle de xerrades impulsat per Plataforma per la Llengua que permetrà presentar aquestes dues obres arreu del territori. Actualment, el cicle ja ha arribat a ciutats com Igualada o Mataró i està previst que durant les pròximes setmanes també passi per Molins de Rei (5 d'abril), Arenys de Mar (6 d'abril) o Premià de Mar (05 de maig).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin