Notícies ← Altres notícies

Presentem a Vilanova i la Geltrú el “Decàleg irreverent per a la defensa del català” de Gerard Furest

Plataforma per la Llengua presenta arreu del territori algunes novetats editorials sobre sociolingüística en el marc del cicle "Què n'hem de fotre, del català?"

El pròxim divendres 29 d'abril a les 18.30 h es presentarà a la biblioteca Armand Cardona Torrandell de Vilanova i la Geltrú el llibre Decàleg irreverent per a la defensa del català, del professor de secundària Gerard Furest. L'acte, organitzat per Plataforma per la Llengua Vilanova i la Geltrú, comptarà amb la presència de l'autor i formarà part del cicle "Què n'hem de fotre del català?", que servirà per presentar diverses obres sobre sociolingüística en diferents punts del territori.

El Decàleg irreverent per a la defensa del català és l'ampliació dels deu articles que Gerard Furest va publicar al digital de cultura Núvol entre el 2020 i el 2021. Publicat en paper per la Biblioteca del Núvol, el llibre desmunta els prejudicis, pors i perversions que tenallen els catalanoparlants a l'hora de parlar la seva llengua i ofereix un decàleg de propostes per mantenir viu el català en ple segle xxi.

Entre els temes que apareixen al llibre hi ha "el mur" de la diglòssia, el "desastre de la CCMA" des que es va tancar el canal 3XL, el fet que els polítics pensin en termes "purament econòmics" i no parlin de "llengua ni de construcció nacional" o els perills del bilingüisme social.

L'organització compta també amb el suport de la Xarxa de Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú i l'Ajuntament del municipi. L'acte s'emmarca en el cicle de presentacions "Què n'hem de fotre, del català?", que ja ha presentat el Decàleg irreverent per a la defensa del català de Gerard Furest i Nivell Ç de Pau Vidal a poblacions com Mataró, Igualada i Lleida.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin