Notícies ← Altres notícies

Prop d'un centenar d'estudiants visiten Girona en una nova visita del programa "Català means feeling"

Prop d'un centenar d'estudiants universitaris d'intercanvi van visitar dissabte passat la ciutat de Girona en el marc del programa "Català means feeling", que organitzen la Plataforma per la Llengua, conjuntament amb el Comissionat d'Universitats i Recerca i nou universitats catalanes. Els estudiants van recórrer el centre de la ciutat de Girona, el Call, Montjuïc, els banys àrabs, la Seu i el Museu del Cinema. Les activitats continuen aquest cap de setmana amb una nova visita a Sant Joan de les Abadesses. Ja són més de 700 els estudiants que han pres part en les activitats del programa. Per a més informació i inscripcions: www.plataforma-llengua.cat/catalameansfeeling.

El projecte "Català means feeling" dóna continuïtat i amplia el que en els últims 5 anys ha estat la "Festa means Party". Inclou tot un mes cultural amb visites a Lleida, Vic, Girona, Barcelona, Sant Joan de les Abadesses i Tarragona. La pròxima visita a Sant Joan de les Abadesses comença divendres 31 d'octubre i inclou una nit a l'alberg rural Ruta del Ferro.

El "Català means feeling" té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana i oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada d'estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país. Per aquest motiu, aquest any també volem convidar a participar en aquestes activitats als estudiants autòctons que volen marxar a estudiar a altres països.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat Ramon Llull, que enguany acull les activitats lúdiques de la visita a Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini d'Abacus Cooperativa, Cerveses Moritz i el diari El Punt, i la col·laboració de la Secretaria General de Joventut, la Secretaria de Política Lingüística, la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i diversos mitjans de comunicació.

Podeu veure tota la informació del "Català means feeling" al següent web: www.plataforma-llengua.cat/catalameansfeeling.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram