Notícies ← Altres notícies

Col·laborem en la segona edició del Concurs de Vídeos i Mems Humorístics del Festival Còmic de Figueres

Plataforma per la Llengua patrocinarà el primer premi de la categoria "Situacions de lligar" de 500 € i amb la difusió del contingut d'humor en llengua catalana

La II edició del Concurs de Vídeos i Mems Humorístics del Festival Còmic de Figueres se celebra enguany amb la col·laboració de Plataforma per la Llengua. El concurs busca fomentar l'ús del català entre el jovent a través de l'humor.

Per a participar-hi, els concursants hauran de penjar un vídeo, un mem o una anècdota a través d'Instagram, TikTok o Twitter entre l'1 i el 14 d'abril de 2022 i comentar-ne el contingut amb l'etiqueta #ConcursCòmic22. Plataforma per la Llengua col·labora en el primer premi, que consisteix en 500 € al millor vídeo de la categoria "Situacions de lligar", en què es valorarà quin dels vídeos mostra de manera més distesa i humorística mètodes i situacions que et trobes a l'hora de lligar.

De l'1 al 14 d'abril el canal 16jutges de Twitch emetrà en directe diferents sessions d'anàlisi i debat de tot el contingut presentat. Els diversos membres del jurat, que estarà format per alguns dels influenciadors més coneguts, en valoraran les peces més divertides.

Podeu consultar aquí les bases de participació del concurs, però resumim algunes de les més importants a tenir en compte:

  1. El vídeo, mem i anècdota han de ser en qualsevol de les variants dialectals del domini lingüístic català o en occità aranès. Si es fa servir el castellà serà com a recurs de guió per al missatge que se'n vol desprendre.
  2. Es considerarà vídeo, mem o tuit presentat a concurs tot el contingut audiovisual i gràfic penjat des de qualsevol perfil d'usuari particular (anònim o no) de les xarxes socials Tiktok, Instagram i Twitter que estigui referenciat amb l'etiqueta #ConcursCòmic22 al llarg dels dies compresos entre l'1 d'abril de 2022 a les 00:00 h i el 13 d'abril de 2022 a les 14:00 h. No es valoraran vídeos fora d'aquest termini.
  3. Els vídeos del concurs hauran d'ajustar-se a dues temàtiques en concret: a la categoria "Tipus de persona" o a la categoria "Situacions de lligar".

La col·laboració entre Plataforma per la Llengua i el Concurs Festival Còmic s'emmarca en les accions de l'ONG del català per incrementar l'ús del català entre els més joves i a les xarxes socials.

El Festival Còmic de Figueres és un certamen anual basat en potenciar les arts escèniques i obert a tot tipus de propostes que comparteixen el bon humor, la comèdia i l'alegria de viure com a motiu recurrent ("leitmotiv"). Aquest festival celebra enguany la quinzena edició amb la participació d'un bon grapat d'humoristes de primer nivell com la Charlie Pee, en Manel Vidal i en Jair Domínguez, entre d'altres.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin