Notícies ← Altres notícies

Tarragona, final de trajecte del 'Català means feeling'

Una setantena d'estudiants d'intercanvi de les diverses universitats catalanes es van reunir el passat cap de setmana a Tarragona en el que va ser l'última trobada del "Català means feeling" que organitza la Plataforma per la Llengua conjuntament amb nou universitats catalanes. Aquesta és l'última de les sis trobades del "Català means feeling" en les quals hi han participat més de vuit-cents estudiants que en els darrers mesos han visitat Lleida, Vic, Barcelona, Girona i Sant Joan de les Abadesses (Ripollès).

El projecte "Català means feeling" dóna continuïtat i amplia el que en els últims cinc anys ha estat la "Festa means Party" i té l'objectiu que els estudiants d'altres països que estudien a les nostres universitats coneguin la realitat social, cultural i lingüística del país que els acollirà durant uns mesos, donant-los l'oportunitat de començar a conèixer la cultura catalana i oferint-los informació útil per integrar-se a la nostra societat. Alhora, també es vol treballar per una universitat catalana que faci compatible l'arribada d'estudiants nouvinguts amb un ús majoritari de la llengua pròpia del país. Per aquest motiu, aquest any també volem convidar a participar en aquestes activitats als estudiants autòctons que volen marxar a estudiar a altres països.

La campanya la coorganitzen la Plataforma per la Llengua, el Comissionat per a Universitats i Recerca del Departament d'Innovació, Universitats i Empresa de la Generalitat de Catalunya, el Barcelona Centre Universitari i les universitats següents: Universitat Ramon Llull, que enguany acull les activitats lúdiques de la visita a Barcelona, Universitat Autònoma de Barcelona, Universitat de Barcelona, Universitat Pompeu Fabra, Universitat Politècnica de Catalunya, Universitat de Vic, Universitat de Girona, Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili. També compta amb el patrocini d'Abacus Cooperativa, Cerveses Moritz i el diari 'El Punt', i la col·laboració de la Secretaria General de Joventut, la Secretaria de Política Lingüística, la Regidoria de Joventut de l'Ajuntament de Barcelona, el Departament de Cultura i diversos mitjans de comunicació.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram