Notícies ← Altres notícies

Una trentena de persones assisteixen a la presentació a Molins de Rei del llibre “Llengua i República. El Manifest Koiné argumentat”

Plataforma per la Llengua col·labora en l'organització de l'acte a la Federació Obrera de Molins de Rei, que també serveix per reflexionar sobre la subordinació lingüística del català i les conseqüències del bilingüisme social

Una trentena de persones va assistir aquest dimecres 27 d'abril a la presentació a Molins de Rei del llibre "Llengua i República. El Manifest Koiné argumentat". L'acte va tenir lloc a la Federació Obrera i va comptar amb la participació d'Àngels Folch, mestra i secretària de l'associació Llengua i República, i de Josep Maria Virgili, catedràtic d'institut jubilat. L'organització va anar a càrrec de l'ANC i hi va col·laborar Plataforma per la Llengua.

Durant la presentació, els ponents van explicar com es va crear l'associació Llengua i República i com es va gestar el Manifest Koiné fins a presentar-lo públicament al paranimf de la Universitat de Barcelona. La polèmica que va generar el fet que el manifest demanés que el català fos l'única llengua oficial va ser un dels temes que més interès va generar i els ponents van explicar com van gestionar les crítiques, provinents de sectors diferents.

Folch i Virgili van defensar que els canvis de llengua dels catalanoparlants es deuen a la subordinació lingüística del català respecte del castellà i que el bilingüisme social perjudica la llengua minoritzada i, per tant, en aquest cas, el català. Per això, segons explicaven tots dos, la proposta del manifest per excloure el castellà com a llengua pròpia no va en contra de cap altra llengua, sinó que ha de servir per no perllongar la subordinació lingüística del català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin