Notícies ← Altres notícies

Tanquem el cicle “Què n’hem de fotre, del català?” amb una conversa amb Gerard Furest a Sitges

El lingüista Gerard Furest presentarà el seu Decàleg irreverent per a la defensa del català el divendres 17 de juny a les 18.30 h a la Biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges

Els darrers mesos, Plataforma per la Llengua ha presentat novetats editorials sobre sociolingüística arreu del territori, en el marc del cicle "Què n'hem de fotre, del català?"

El divendres 17 de juny, a les 18.30 h, es presentarà a la biblioteca Santiago Rusiñol de Sitges el llibre Decàleg irreverent per a la defensa del català, del lingüista i professor de secundària Gerard Furest. L'acte, organitzat per Plataforma per la Llengua Sitges, comptarà amb la presència de l'autor i serà la cloenda del cicle "Què n'hem de fotre del català?", que aquests darrers mesos ha presentat diverses obres sobre sociolingüística a diferents punts del territori com Barcelona, Mataró, Sabadell o Lleida.

El Decàleg irreverent per a la defensa del català és l'ampliació dels deu articles que Gerard Furest va publicar al digital de cultura Núvol entre el 2020 i el 2021. Publicat en paper per la Biblioteca del Núvol, el llibre desmunta els prejudicis, les pors i les perversions que tenallen els catalanoparlants a l'hora de parlar la seva llengua, i ofereix un decàleg de propostes per mantenir viu el català en ple segle xxi.

Entre els temes que apareixen al llibre, hi ha "el mur" de la diglòssia; el "desastre de la CCMA", des que es va tancar el canal 3XL; el fet que els polítics pensin en termes "purament econòmics" i no parlin de "llengua ni de construcció nacional", o els perills del bilingüisme social.

A més de Plataforma per la Llengua, l'organització de l'acte també ha comptat amb la col·laboració de la Biblioteca Santiago Rusiñol, el Quiosc de l'Alba i l'ajuntament del municipi.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin