Notícies ← Altres notícies

Nou estudi sobre "El català a la telefonia mòbil"

Ja podeu llegir la versió actualitzada de l'estudi "El català a la telefonia mòbil", amb el qual la Plataforma per la Llengua dóna a conèixer els resultats d'un test realitzat a més de mig miler d'usuaris a finals de la primavera del 2008 i que forma part dels tres anàlisis que valoren l'evolució del català en aquest sector.

En aquesta segona fase, la millora de la presència del català a la telefonia mòbil no s'ha notat gaire, tot i que sí que es percep un lleuger augment dels terminals de mòbils en català. Pel que fa a les operadores, llevat d'un tímid augment a Movistar en l'ús del català , a Vodafone i Orange no hi ha hagut canvis.

El primer estudi es va realitzar a finals del 2007 i el tercer i últim es realitzarà a principis del 2009 amb el qual es farà una valoració global més a fons dels canvis que s'han produït.

Cal tenir en compte que les principals companyies de telefonia mòbil (tant operadores com fabricants de terminals) i la Generalitat de Catalunya van signar durant el 2007 un acord per tal d'assolir la plena presència del català dins d'aquest sector abans del 31 de desembre de 2008.

Des de la Plataforma per la Llengua volem agrair la participació de tots aquells que han col·laborat en l'enquesta realitzada abans de l'estiu i encoratjar-vos a participar en la propera que es farà a principis de l'any vinent.

Podeu consultar l'estudi aquí.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Google+
  • Linkedin
  • Whatsapp
  • Telegram