Notícies ← Altres notícies

Acaben amb èxit els tallers de català útil per a famílies nouvingudes de Sabadell

Una trentena de mares i pares de les escoles Calvet d'Estrella i Espronceda han participat en els tallers de català que durant cinc mesos ha organitzat Plataforma per la Llengua

Una gimcana pel barri i un àpat de menjars típics dels països d'origen, les activitats lúdiques triades per concloure els tallers

Aquest maig han acabat els tallers de català útil que Plataforma per la Llengua ha ofert durant cinc mesos a les famílies nouvingudes de les escoles Calvet d'Estrella i Espronceda de Sabadell. Des del mes de gener, una trentena de mares i pares, sobretot mares, han pogut aprendre català de manera gratuïta a través d'un taller setmanal d'una hora i mitja. Tenint en compte la diversitat dels participants, els tallers s'han organitzat en dos grups de nivell.

Per celebrar l'acabament del curs, el dijous 12 de maig les famílies de l'escola Calvet d'Estrella van fer una gimcana pel barri buscant comerços a través d'unes pistes en català, i després van anar a prendre un refrigeri amb la formadora. Per la seva banda, les famílies de l'escola Espronceda van fer una festa el divendres 27, amb menjars típics dels països d'origen, una activitat que va ser l'excusa perquè expliquessin les receptes dels plats en català i practiquessin la llengua en un context lúdic.

En el cas de l'escola Espronceda, els tallers s'han emmarcat en el Pla d'Actuació Lingüística Integral de Sabadell Sud. Es tracta d'una iniciativa de l'entitat nascuda el 2017 per promocionar el català entre les persones nouvingudes del districte sisè de la ciutat, un districte que, per raons històriques, presenta un ús social baix del català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin