Notícies ← Altres notícies

“Cadascú és com és”, el rap en català del Consell d’Infants de Sabadell

La setantena de nens que formen part del Consell d'Infants van rebre l'encàrrec de l'Ajuntament de Sabadell per fer un rap en català per reivindicar la diversitat

Durant set mesos, el músic urbà Nel·lo C ha dinamitzat tallers de rap per a aquests infants, amb el suport de Plataforma per la Llengua, i el videoclip es farà públic a final de juny

"Cadascú és com és" és el títol del rap que han creat la setantena d'infants del Consell d'Infants de Sabadell. Els nens que en formen part van rebre l'encàrrec especial de l'Ajuntament de Sabadell per crear, durant aquest curs escolar, un rap en català que reivindiqués la diversitat. Per satisfer l'encàrrec, durant set mesos, amb el suport de Plataforma per la Llengua, han rebut tallers específics per a aconseguir-ho, amb la dinamització del músic urbà Nel·lo C.

El Consell d'Infants de Sabadell és un espai en el qual els nens donen la seva opinió sobre temes locals i on treballen per dur a terme accions per a la ciutat. S'organitza en comissions de districte, i cada comissió ha rebut un taller mensual per compondre la lletra de la cançó, gravar-ne la música i enregistrar-ne el videoclip, que s'ha rodat en diferents espais del districte sisè de Sabadell, on l'ONG del català du a terme el Pla Lingüístic Integral de Sabadell Sud.

L'objectiu del projecte, a més de potenciar el lleure musical en català entre els més joves, és afavorir la cohesió social entre nens de diferents barris i fer que coneguin una part de la seva ciutat, sovint menystinguda, i s'hi relacionin. El videoclip es presentarà públicament a final de juny.

Pel que fa al Pla Lingüístic Integral de Sabadell Sud, es tracta d'una iniciativa de l'ONG del català nascuda el 2017 per promocionar la llengua entre les persones nouvingudes del districte sisè de la ciutat, un districte que, per raons històriques, presenta un ús social baix del català.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin