Notícies ← Altres notícies

Parlem de la situació del català a la Catalunya del Nord en una conferència a Sant Pol de Mar

Joan Peytaví, catedràtic i especialista en llengua catalana, ens parlarà divendres vinent, 17 de juny, del català a la Catalunya del Nord en un acte organitzat a Sant Pol de Mar per Plataforma per la Llengua

Divendres vinent, 17 de juny, el catedràtic, historiador i especialista en llengua catalana Joan Peytaví serà el ponent de la xerrada "La situació actual del català a la Catalunya del Nord", que Plataforma per la Llengua organitzarà a la Sala Cultural Josep M. Ainaud de Lasarte de Sant Pol de Mar, a les 19 h.

Peytaví, que també és membre de l'Institut d'Estudis Catalans i que ha publicat llibres com El català al nord de Catalunya a principi del segle XXI, abordarà l'estat actual de la llengua en aquest territori, però també parlarà de com ha evolucionat i de quines perspectives de futur té.

La situació de la llengua catalana a la Catalunya del Nord és prou fràgil i la variant dialectal de català que s'hi parla es troba en els últims compassos de vida per culpa dels atacs de l'estat francès i de molts altres factors que en són conseqüència. En paral·lel, però, el català, en dialecte central, també té nous parlants i, a diferència de fa unes dècades, la situació ara ja no empitjora i s'hi poden trobar realitats que són motiu d'alegria.

Si vols estar al dia de totes les accions que organitza al Maresme Plataforma per la Llengua, segueix-nos a través dels perfils de Twitter (@PLMaresme) i Facebook (@PlataformaxLlenguaMaresme).

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin