Notícies ← Altres notícies

Cerdanyola del Vallès aprova una moció de Plataforma per la Llengua per impulsar l’ús del català al municipi

PSC, ERC, Guanyem Cerdanyola, Cerdanyola en Comú Podem i Junts per Cerdanyola donen suport a la moció, que s'aprova amb el suport de 20 dels 25 regidors

La moció demana aplicar íntegrament el Reglament d'usos de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès i pretén revertir l'escassa presència del català a la retolació i al butlletí municipal

El ple de l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès va aprovar aquest dimarts, 20 de desembre, una moció per impulsar l'ús de la llengua catalana al municipi. La moció és una iniciativa de Plataforma per la Llengua i va ser presentada a l'audiència prèvia al ple per Arseni Armengou, voluntari de l'entitat. El text va ser aprovat per una àmplia majoria: hi van votar a favor 20 dels 25 regidors del ple. Són els regidors del Partit dels Socialistes de Catalunya, que governa la ciutat, Esquerra Republicana de Catalunya, Guanyem Cerdanyola, Cerdanyola En Comú Podem i Junts per Cerdanyola. Una regidora d'En Comú Podem no va assistir al ple i, per tant, no va votar, i els únics vots en contra han estat els dels quatre de Ciutadans i del Partit Popular.

La moció demana al consistori que vetlli pel compliment del reglament per l'ús de la llengua catalana a l'Ajuntament de Cerdanyola del Vallès aprovat l'any 1998. A més, també li demana que asseguri el funcionament de la Comissió Interdepartamental de Seguiment d'aquest reglament, que no s'ha reunit en els 24 anys que han passat des que es va aprovar la norma.

Plataforma per la Llengua celebra l'aprovació d'aquest text i el suport majoritari dels grups municipals, especialment el del partit de govern, el PSC. L'entitat ha detectat darrerament incompliments del Reglament en matèries com la senyalització viària a les entrades del municipi o en publicacions de l'Ajuntament, com ara el butlletí municipal Riu Sec. En aquest sentit, l'entitat valora com un propòsit d'esmena el suport del govern municipal a la moció.

L'ONG del català seguirà de ben a prop el compliment dels acords de la moció aprovada aquest dimarts amb la recopilació de queixes i de propostes en matèria lingüística que es faran arribar a la Comissió Interdepartamental tan bon punt aquesta comissió es comenci a reunir. Així mateix, Plataforma per la Llengua es posa a disposició de l'Ajuntament per col·laborar en el disseny de les polítiques i mesures necessàries per tal d'assegurar el compliment de la moció.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin