Notícies ← Altres notícies

Lo 6 de gener torna la Festa de Les Estrenes, Dia dels Tres Reis

Plataforma per la Llengua organitza la festa pels minyons amb els scouts del Projecte 4Vents

Després de dos anys de pausa, divendres 6 de gener torna la festa de les Estrenes, Dia dels Tres Reis, organitzada de la delegació local de la Plataforma per la Llengua amb els scouts del Projecte 4 Vents.

L'estrena és un regal fet en ocasió de la Festa dels Reis d'Orient que tradicionalment portaven los dons. A l'Alguer los més petits aguarden los menuts, donats dels més grans amb una taronja, a la qual són fets talls. La finalitat de la manifestació és mantendre viva aqueixa festa, que ha acompanyat generacions de algueresos, amb una atenció particular a la llengua catalana de l'Alguer.

Imatge de Les Estrenes, l'any 2014

De les hores 10:30 fins a les 13:00, los voluntaris de l'associació distribuiran gratuïtament les taronges i la primera estrena. L'activitat siguerà acompanyada de l'animació musical d'Àngel Maresca, Lo Barber, amb un repertori de cançons tradicionals alguereses i catalanes lligades al Nadal i a la Festa dels Tres Reis.

Los dos grups scout algueresos mantenen viva la llengua adherint-se al Projecte 4 Vents

Col·laboren i participen a la manifestació los grups scout Agesci Alghero 2 i Alghero 4, que fan part del Projecte 4 Vents i los representants dels grups scout dels altros territoris del domini lingüístic català, fundadors d'aqueix projecte, que donaran vida als jocs tradicionals, com jocs amb la corda, baldúfola, peu cossu i tants altros.

Amb la participació a l'event, los dos grups scout algueresos mantenen viu l'interés per la llengua i la cultura algueresa, que han concretitzat al 2011 amb la firma d'adhesió al Projecte 4 Vents, un projecte que posa en contacte les associacions scout dels territoris de llengua catalana.

Minyons i minyones de totes les edats, veniu a prendre la vostra taronja! Vivim la tradició.

La manifestació és gratuïta i fa part del calendari del Cap d'Any de la Fundació Alghero i de l'Administració municipal.

Comparteix

  • Twitter
  • Facebook
  • Telegram
  • Whatsapp
  • Linkedin